گلوتامین چیست

گلوتامین چیست

شاید این سؤال برای شما پیش آمده باشد که گلوتامین چیست و چه اثراتی بر بدن دارد؟ افرادی که در دسته ورزشکاران و بدن‌سازان حرفه‌ای قرار دارند، به این موضوع واقف هستند که بدن یک ورزشکار نیاز به مواد مغذی و پروتئینی مختلفی دارد. انواع مکمل‌های ورزشی در حفظ انرژی، تقویت سیستم ایمنی بدن، رشد و بازسازی عضلات نقش بسزایی دارند.

کراتین، مولتی‌ویتامین، پروتئین وی، روغن ماهی، کافئین و گلوتامین از ترکیبات مؤثر موجود در مکمل‌ها هستند که در این مطلب قصد داریم ضمن پاسخ به این سؤال که گلوتامین چیست اطلاعاتی مختصر از اسیدآمینه گلوتامین را در اختیار شما قرار دهیم.

گلوتامین چیست؟

در ابتدا برای پاسخ به سؤال گلوتامین چیست  بهتر است بدانید که، در بدن انسان درصد مشخصی از اسیدآمینه ضروری و غیرضروری وجود دارد که گلوتامین یکی از آمینواسیدهای غیرضروری در بدن محسوب می‌شود. اسیدآمینه عملکردهای متفاوتی در بدن انسان دارند. گلوتامین به عنوان ماده سازنده پروتئین شناخته می‌شود که در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز نقش دارد. همچنین در پاسخ به سؤال گلوتامین چیست می‌توان گفت که، گلوتامین در سلامت روده نیز تأثیرگذار است.

بدن انسان به شکل طبیعی اسیدآمینه گلوتامین را تولید می‌کند و همچنین شما با مصرف بعضی از انواع مواد خوراکی و غذایی می‌توانید این اسیدآمینه را برای بدن خود تأمین کنید. ماده گلوتامین در مواد غذایی پروتئینی همچون گوشت، تخم‌مرغ، ذرت، لوبیا، انواع ماهی، لبنیات، انواع سبزی مانند کلم، اسفناج و جعفری وجود دارد.

ساختار گلوتامین چیست؟

ساختار گلوتامین چیست؟

برای رسیدن به پاسخ صحیح‌تر راجع به پرسش گلوتامین چیست بهتر است بگوییم، گلوتامین نیز مانند انواع اسیدآمینه‌های دیگر در دو شکل مختلف وجود دارد: ال گلوتامین و دی گلوتامین. ال گلوتامین شکل موجود در مواد غذایی و مکمل‌های ورزشی است که در اصطلاح رایج به آن گلوتامین گفته می‌شود. ال گلوتامین یکی از بیشترین اسیدآمینه‌های موجود در خون و مایعات بدن است، در واقع حدود ۶۰ درصد اسیدآمینه درون سلولی بدن را گلوتامین تشکیل می‌دهد.

ال گلوتامین معمولاً در سلول‌های عضلانی ذخیره می‌شود. هر زمان که بدن در معرض استرس و تمرینات استقامتی و قدرتی قرار می‌گیرد، ال گلوتامین در جریان خون آزاد می‌شود.

 

نقش گلوتامین در تقویت عضله

اگر هنوز هم برای این سؤال وجو دارد که گلوتامین چیست و چه نقشی در تقویت عضله دارد باید گفت که، آمونیاک و نیتروژن از مواد تشکیل‌دهنده گلوتامین هستند که به نوعی گلوتامین مهمترین عامل در انتقال نیتروژن به سلول‌های عضلانی محسوب می‌شود. مکمل‌های ورزشی با ترکیبات گلوتامین که بدن‌سازان برای تقویت عضله‌های خود از آن‌ها استفاده می‌کنند، باعث افزایش متابولیسم پروتئین در عضلات می‌شود.

مطلب مرتبط :   کاهش چربی شکم

در واقع افزایش حجم عضله و افزایش آنتی کاتابولیسم از مهم‌ترین ویژگی‌های مصرف مکمل گلوتامین است. بیشتر ورزشکارانی که قصد افزایش حجم عضله و فرم دهی به عضلات بدن خود دارند از مکمل‌های گلوتامین استفاده می‌کنند.

ورزشکاران حرفه‌ای در طول یک هفته به شکلی منظم در حال تمرین و فعالیت‌های سخت ورزشی هستند. بدن آن‌ها برای حفظ انرژی و بازسازی عضله نیاز به مقدار معینی گلوتامین دارد، اگر بدن ورزشکاران گلوتامین مورد نیاز خود را از منبع خون دریافت نکند، از بافت عضلانی برای تغذیه استفاده کرده و همین امر موجب تجزیه عضلات می‌شود. به طور کلی نیتروژن و آمونیاک که از مواد تشکیل‌دهنده گلوتامین هستند، باید توسط رگ‌های خونی وارد بدن شوند که گلوتامین در این فرایند نقش مهمی‌بر عهده دارد.

نکته دیگر در خصوص پاسخ به سؤال گلوتامین چیست، این است که مصرف مکمل گلوتامین به ورزشکارانی مربوط می‌شود که قصد کاهش وزن دارند. معمولاً ورزشکاران برای کم کردن وزن، نگران کاهش حجم عضله‌های خود نیز هستند. به این ترتیب مصرف گلوتامین به آن‌ها کمک می‌کند تا بدون از دست دادن عضله، به وزن دلخواه خود برسند.

دلایل مصرف مکمل گلوتامین چیست؟

یکی از راه‌های پاسخ گویی به پرسش گلوتامین چیست، بیان دلیل مصرف مکمل گلوتامین است؛ همان‌طور که ذکر کردیم گلوتامین در تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد. افرادی که به شکل حرفه‌ای ورزش می‌کنند، معمولاً مکمل‌هایی مصرف می‌کنند که در ترکیبات آن‌ها گلوتامین وجود دارد. بیشترین مورد مصرف مکمل گلوتامین بین ورزشکاران و بدن‌سازان، بعد از دوره‌های سخت و تمرینات ورزشی است که مقدار زیادی انرژی از دست داده‌اند. در واقع گلوتامین نقش بسزایی در جلوگیری از سوخت عضلات بدن دارد.

دلایل مصرف مکمل گلوتامین چیست؟

ورزشکاران و بدن‌سازان بعد از ورزش کردن، با افت گلوتامین در بدن مواجه می‌شوند و بر همین اساس سیستم ایمنی آن‌ها نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد. مکمل گلوتامین هنگام ورزش از ایمنی بدن ورزشکاران محافظت می‌کند، در واقع نقش این مکمل تنها به ساخت و تقویت عضله منتهی نمی‌شود. مصرف گلوتامین برای ورزشکاران با افزایش ترشح هورمون رشد در بدن همراه است. این مکمل با سازماندهی متابولیسم چربی و افزایش رشد، در تقویت و حجم دهی عضله‌ها نقش دارد. بدن افراد به هنگام تمرینات سخت بدنسازی با تجزیه پروتئین روبرو می‌شود، گلوتامین با خاصیت ضد کاتابولیسمی که دارد از این فرایند و از بین رفتن بافت عضلانی جلوگیری می‌کند.

مطلب مرتبط :   راه‌های طبیعی افزایش تستسترون

شرایط مختلفی وجود دارد که ذخیره گلوتامین در بدن کاهش پیدا می‌کند و شما مجبور به مصرف مکمل گلوتامین می‌شوید. بانوان در دوران بارداری و شیردهی ممکن است با این مشکل مواجه شوند که می‌توانند از پزشک خود برای مصرف گلوتامین مشورت بگیرند.

در هر موقعیتی که بدن با بیماری یا شرایطی خاص روبرو می‌شود ممکن است نیاز به مصرف مکمل گلوتامین احساس شود. به طور کلی ورزشکاران به دلیل انجام تمرینات فیزیکی سخت مقدار زیادی از سطح نرمال گلوتامین در بدن را از دست می‌دهند. گلوتامین این توانایی را دارد تا از بروز اختلال در عضلات با بهبود سنتز پروتئین و تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری کند.

مزایای مصرف مکمل گلوتامین

  • افزایش انرژی برای تمرینات سخت ورزشی و بدنسازی
  • جلوگیری از کاهش آب بدن به هنگام انجام تمرینات بدنسازی
  • جلوگیری از تجزیه و تخریب بافت عضلانی
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • افزایش هورمون رشد در بدن
  • بازسازی سلول‌های عضلانی بعد از تمرینات سخت
  • تقویت روده و بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  • افزایش نیتروژن در بدن به هنگام بیماری
  • مؤثر در بهبود سریع زخم
  • مؤثر در رشد سلول‌های سفید خون
  • کمک به ساخت گلوکز در بدن
  • محافظت از سلول‌های عضلانی در برابر استرس
  • جذب بهتر مواد مغذی در بدن

 

میزان مصرف گلوتامین برای ورزشکاران حرفه‌ای

در ادامه بعد از اینکه به پاسخ به سؤال گلوتامین چیست، پرداختیم، لازم است که شما میزان مصرف گلوماتین را بدانید. مقدار مصرف مشخصی برای استفاده از مکمل گلوتامین وجود دارد. با این حال توصیه می‌شود تا افراد بر اساس وزن، رژیم غذایی، وضعیت سلامتی و کیفیت تمرینات ورزشی خود از انواع مکمل‌های ورزشی استفاده کنند. میزان مصرف گلوتامین برای ورزشکاران حدود ۵ الی ۱۵ گرم در روز است که باید با معده خالی و بین وعده‌های اصلی غذا از این مکمل استفاده کنند. صبح بعد از بیدار شدن، مدت زمانی اندک قبل و بعد از تمرینات ورزشی؛ بهترین زمان برای مصرف این مکمل محسوب می‌شود.

مطلب مرتبط :   راه های اصولی برای افزایش سایز بازو | تمرینات مناسب افزایش حجم بازو

برخی از افراد نیز دوز بیشتری از این مکمل را در طول روز مصرف می‌کنند. در صورت مصرف بیشتر مکمل گلوتامین، بدن مقدار اضافی آن را دفع خواهد کرد. به ورزشکاران توصیه می‌شود در روزهایی که فعالیت ورزشی ندارند نیز از این مکمل استفاده کنند. گلوتامین در سیستم سوخت و ساز بدن و بازسازی عضله‌ها نقش مهمی دارد و مصرف منظم آن،  به روند مؤثر این جریان کمک خواهد کرد.

نحوه مصرف مکمل گلوتامین

نحوه مصرف مکمل گلوتامین

مکمل گلوتامین به صورت قرص و پودر موجود است که بیشتر افراد از پودرهایی که دارای ترکیب گلوتامین هستند استفاده می‌کنند. بهترین گزینه برای مصرف پودر، حل کردن آن در آب سرد است؛ همچنین شما می‌توانید آن را با آب هویج یا آب سیب نیز میل کنید. توجه داشته باشید با حل کردن مکمل گلوتامین در آبمیوه‌های اسیدی همچون آب پرتقال یا گریپ‌فروت، خواص کمتری از این مکمل به بدن شما می‌رسد.

برخی از متخصصان به دلیل میزان جذب کمتر، مصرف گلوتامین را به همراه مکمل کراتین توصیه نمی‌کنند. همچنین افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، مشکلات کلیوی و بیماری‌های کبدی دارند، قبل از مصرف باید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنند. مکمل گلوتامین توسط سازمان‌های ورزشی به عنوان مکملی ایمن شناخته شده و تا به حال عوارض جدی برای مصرف گلوتامین گزارش نشده است. با این حال برای جلوگیری از عوارض جانبی احتمالی همچون حالت تهوع، سردرد و… بهتر است قبل از مصرف با مربی بدنسازی خود مشورت کنید. همچنین کارشناسان و پزشکان توصیه می‌کنند از مصرف این مکمل در طولانی مدت نیز خودداری کنیم.

مصرف گلوتامین برای بدن‌سازان و ورزشکاران حرفه‌ای، مکملی مفید محسوب می‌شود. با مصرف این مکمل از بروز عفونت و انواع بیماری در بدن جلوگیری می‌شود و سیستم ایمنی بدن ورزشکاران به شکل مؤثری تقویت خواهد شد. ما در این نوشته سعی کردیم که برای پاسخ به سؤال گلوتامین چیست، ابعاد مختلف را بیان کنیم تا شما را هر چه بیشتر با گلوتامین و خواص آن آشناکنیم.

۵/۵ - (۳ امتیاز)
برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© تمامی حقوق سایت متعلق به محمد رضا امانی می باشد
طراحی سایت و سئو توسط پنتاما